Flera av våra viner serveras på glas (18 cl), stort glas (25 cl) eller flaska (75 cl)
- 18 cl / 25 cl / 75 cl
- HUSETS VITA VIN Vårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny.109.- 145.- 399.-
- CASA GIRELLI LAMURA PINOT GRIGIO – SICILIEN, ITALIENI doften finns toner av exotisk frukt, päron och fräsch citrusfrukt. Härlig frisk syra i balans med den intensiva fruktigheten och friskt citrusklingande avslut. 119.- 149.- 445.-
-
SANDER RIESLING – RHEINHESSEN, TYSKLANDTorr och generöst fruktig smak i krispigt ren stil med inslag av exotiska frukter som lime,
ananas och papaya. Gott till sallader, sparris, fisk & skaldjur. 119.- 149.- 445.- - JEAN LORON BOURGOGNE CHARDONNAY – FRANKRIKEFruktig och smörig med härlig syra, päron och tydliga ekfatstoner. Elegant aperitif och strålande till fisk och skaldjur och lättare rätter av ljust kött. 149.- 185.- 550.-
- CORDIER SAINT MARTIN, SAUVIGNON BLANC – LANGUEDOC, FRANKRIKEAromatisk och fruktig doft med blommiga inslag och toner av citrus, päron och passionsfrukt. Smaken är krispigt torr med en saftig frukt och frisk välbalanserad syra. 119.- 149.- 445.-
- NICOLAS MILLET SANCERRE CÔTES BLANCHES, SAUV. BLANC – LOIRE, FRANKRIKEGlatt, livligt vin som passar exceptionellt bra med skaldjur, ljust kött, getost och sparris 950.-
-
BELGUARDO, VERMENTINO – TOSCANA, ITALIENFruktig, aromatisk doft med toner av mineral, persika, citrus och vita blommor.
Torr, frisk, fruktig och något aromatisk smak med inslag av persika, citrus och mineral. 415.- - DAMPT FRÉRES CHABLIS PREMIER CRU FOURCHAUME – BOURGOGNE, FRANKRIKESmaken är tät med en elegant frukt, pigg syra och mineraltoner i eftersmaken. Perfekt till skaldjur, fisk och mogen ost. 1100.-
-
CANTINE SACCHETTO PROSECCO BRUT – VENETO, ITALIEN Lätt men karaktärsfull smak med utmärkt munfyllande mousse, aromatisk blommig och citrusfrisk frukt med vag jästton och aptitretande liten bitterhet på slutet.
Passar som aperitif, till skaldjur och fisk.109.- 399.- - BROCHET BLANC DE BLANCS BRUT, CHARDONNAY – LOIRE, FRANKRIKEHärlig mousse, markerad syra och koncentrerad frukt129.- 499.-
- LAMBRUSCO SANT’AGATA, EMILIA ROMAGNA, ITALIENFärska röda bär med violtoner. Torrt, ungdomligt och friskt med tydlig sprits från kolsyrejäsning.599.-
- BOLLINGER SPECIAL CUVÉE BRUTUtvecklad, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, hasselnötter, vit choklad och grapefrukt.1450.-
- HUSETS ROSÉVINVårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny. Fråga oss gärna om vilket som är husets rosévin just nu.109.- 145.- 399.-
- BARGEMONE ROSÉ – PROVENCE, FRANKRIKELjusrosa, doft av röda bär, körsbärsblommor, blodgrape. Lätt aromatisk, krispiga syror.145.- 178.- 525.-
- 18 cl / 25 cl / 75 cl
- HUSETS RÖDA VINVårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny.109.- 145.- 399.-
- HOVMÄSTARENS UTVALDA RÖDAHandplockat vin som ger en högre upplevelse av mat & dryck i kombination 129.- 169.- 499.-
-
CANTINA NEGRAR VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE, ITALIENFyllig och koncentrerat fruktig smak med inslag av mogna körsbär, örter, choklad
och vanilj. Passar till smakrika rätter av lamm och nöt, samt lagrade hårdostar.119.- 149.- 445.- -
COL D’ORCIA ROSSO DI MONTALCINO – TOSCANA, ITALIENFKomplex smak med bra fyllighet, rik mörk bärfrukt i utmärkt och frisk balans med fatkaraktärens kryddiga
ek och de mogna tanninerna. Gott till stekt och grillat kött av lamm eller nöt.149.- 185.- 525.- -
GIOVANNI ROSSO LANGHE NEBBIOLO – PIEMONTE, ITALIENStrukturerat vin med toner av körsbär, hallon, rosor och viol balanserat med
en frisk syra och eleganta tanniner.148.- 198.- 595.- -
SER LAPO CHIANTI RESERVA, SANGIOVESE, MERLOT – TOSCANA, ITALIENTät, mörkfruktig doft med inslag av mörka körsbär, ceder, mocka och fat. Kryddigt och fruktigt
vin med viss mineralton, tydligt inslag av mörka körsbär fat, läder, lakrits och mörk choklad.
Lång, nyanserad eftersmak.650.- -
JEAN LORON PINOT NOIR BOURGOGNE, FRANKRIKELivlig syra, fint balanserad mot frukttonerna och den lätta kryddigheten.mörk choklad.
Lång, nyanserad eftersmak.650.- -
DOMINI VENETI AMARONE CLASSICO – VENETO, ITALIENFyllig, eldig smak med läcker, syrlig frukt som har en lätt bitter ton, balanserat friskt med mjuka tanniner och
inslag av mörka körsbär, plommon och torkad frukt. Passar bäst till robusta kötträtter samt parmesanost.
750.- -
COL D’ORCIA BRUNELLO DI MONTALCINO, SANGIOVESE GROSSO – TOSCANA, ITALIENFyllig, utvecklad smak, mycket frisk och med en imponerande tanninstruktur
uppmjukad av krämig kryddig ek. Rekommenderas till lamm, nöt och vilt.950.- - MARZIANO ABBONA BAROLO, NEBBIOLO – PIEMONTE, ITALIENGenerös doft av mörka körsbär, torkade rosor och plommon med kryddiga inslag. Fyllig och intensiv smak med påtagliga men mjuka tanniner som balanserar den mörka frukten.1250.-
- CHÂTEAU MAUCOIL CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE – RHÔNE, FRANKRIKENyanserad doft med mörka bär, plommon, mörk choklad och kryddor från ekfaten. Smaken är fyllig och balanserad med elegant frukt, mjuka tanniner och ett långt, harmoniskt avslut.1050.-
- CHÂTEAU BELGRAVE, CABERNET SAUV/MERLOT – BORDEAUX, FRANKRIKE 2014 MAGNUMRedan öppen och inbjudande doft med nyanserade inslag av plommon, cederträ, mörk choklad och tobak. Perfekt till en bra köttbit. Magnumflaska 1,5 l.2 495.-
- HUSETS REKOMMENDERADE SÖTA DESSERTVIN 6 cl 80.-
kort om italienska viner
Från Italien kommer allt från långlivade nebbioloviner från Piemonte till Sangiovese från Chianti och vulkaniska viner från Etna. Och vem har inte hört talas om Amarone? Bara för att nämna några viner som gör Italien till ett klassiskt vinland.
Norrut utmed Adriatiska kusten regerar Verdicchio på den gröna sidan och Montepulciano på den blå. Inåt land och över till den Tyrrenska kusten är Sangiovese kung i Toscana. Via Lambrusco i Emilia-Romagna, Garganega i Soave och Corvina, Rondinella och Molinara i Bardolino och Valpolicella, där Amarone blandar sig i striden om de italienska vinernas kungatitel.
En ännu starkare tronpretendent väntar längre norrut – Nebbiolo i Piemonte och Valtellina. Här uppe finns också de blå Dolcetto och Barbera, samt Glera för mousserande vin och Moscato till söt Spumante i Asti.
Barbera odlas, liksom Trebbiano över hela landet och detsamma gäller de internationella druvorna.