Flera av våra viner serveras på glas (18 cl), stort glas (25 cl) eller flaska (75 cl)
- 18 cl / 25 cl / 75 cl
- HUSETS VITA VIN Vårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny.98.- 128.- 358.-
-
BIDOLI, PINOT GRIGIO – FRIULI, ITALIENFrisk och fruktig smak med liten bitterhet på slutet, välstrukturerat och ganska smakrikt
med något kärv torrhet som gör det till ett utmärkt matvin till pasta, fisk, skaldjur och soppa115.- 145.- 445.- -
SANDER RIESLING – RHEINHESSEN, TYSKLANDTorr och generöst fruktig smak i krispigt ren stil med inslag av exotiska frukter som lime,
ananas och papaya. Gott till sallader, sparris, fisk & skaldjur. 105.- 135.- 405.- -
COLTERENZIO CHARDONNAY ALTKIRCH, ITALIENUtsökt frisk, ren och fruktig doft med lätt rökig ton, inslag av äpple, persika, grapefrukt och mineral.
Elegant aperitif och strålande till fisk och skaldjur och lättare rätter av ljust kött. 495.- - DOMAINE PAUL CHERRIER SANCERRE, SAUVIGNON BLANC – LOIRE, FRANKRIKEGlatt, livligt vin som passar exceptionellt bra med skaldjur, ljust kött, getost och sparris 568.-
-
BELGUARDO, VERMENTINO – TOSCANA, ITALIENFruktig, aromatisk doft med toner av mineral, persika, citrus och vita blommor.
Torr, frisk, fruktig och något aromatisk smak med inslag av persika, citrus och mineral. 385.- -
CHABLIS DOMAINE ALAIN GEOFFROY, CHARDONNAY, FRANKRIKEVinet är mycket kraftfullt med en uttalad mineralkaraktär som förhöjer frukten och de
vegetativa smakerna i vinet. Perfekt till skaldjur, fisk och mogen ost. 568.- -
LAIMONT SAINT-MONT LES CÉPAGES, FRANKRIKE
Vinet är komplext, något aromatiskt och fruktigt med inslag av gula plommon,
persika, citrusskal, jasmin och färska örter. Smaken är fruktig, mycket frisk med
-
CANTINE SACCHETTO PROSECCO BRUT – VENETO, ITALIEN Lätt men karaktärsfull smak med utmärkt munfyllande mousse, aromatisk blommig och citrusfrisk frukt med vag jästton och aptitretande liten bitterhet på slutet.
Passar som aperitif, till skaldjur och fisk.98.- 348.- - PALMER & CO BRUT, PINOT NOIR/CHARDONNAY – CHAMPAGNE, FRANKRIKEVälbalanserad, knappt medelfyllig smak med läcker frukt och frisk syra, inslag av citrus, rostat bröd, hassel och nötchoklad. Passar som aperitif, till skaldjur och fisk.680.-
- HUSETS ROSÉVINVårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny. Fråga oss gärna om vilket som är husets rosévin just nu.98.- 128.- 358.-
- R DE ROUBINE – PROVENCE, FRANKRIKETorr, fruktig och mycket frisk smak med inslag av röda vinbär och jordgubbar389.-
- 18 cl / 25 cl / 75 cl
- HUSETS RÖDA VINVårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny.98.- 128.- 358.-
- HOVMÄSTARENS UTVALDA RÖDAHandplockat vin som ger en högre upplevelse av mat & dryck i kombination 119.- 159.- 478.-
-
CANTINA NEGRAR VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE, ITALIENFyllig och koncentrerat fruktig smak med inslag av mogna körsbär, örter, choklad
och vanilj. Passar till smakrika rätter av lamm och nöt, samt lagrade hårdostar.109.- 139.- 425.- -
COL D’ORCIA ROSSO DI MONTALCINO – TOSCANA, ITALIENFKomplex smak med bra fyllighet, rik mörk bärfrukt i utmärkt och frisk balans med fatkaraktärens kryddiga
ek och de mogna tanninerna. Gott till stekt och grillat kött av lamm eller nöt.125.- 165.- 479.- -
GIOVANNI ROSSO LANGHE NEBBIOLO – PIEMONTE, ITALIENStrukturerat vin med toner av körsbär, hallon, rosor och viol balanserat med
en frisk syra och eleganta tanniner.148.- 198.- 595.- -
SER LAPO CHIANTI RESERVA, SANGIOVESE, MERLOT – TOSCANA, ITALIENTät, mörkfruktig doft med inslag av mörka körsbär, ceder, mocka och fat. Kryddigt och fruktigt
vin med viss mineralton, tydligt inslag av mörka körsbär fat, läder, lakrits och mörk choklad.
Lång, nyanserad eftersmak.550.- -
JEAN LORON PINOT NOIR BOURGOGNE, FRANKRIKELivlig syra, fint balanserad mot frukttonerna och den lätta kryddigheten.mörk choklad.
Lång, nyanserad eftersmak.599.- -
DOMINI VENETI AMARONE CLASSICO – VENETO, ITALIENFyllig, eldig smak med läcker, syrlig frukt som har en lätt bitter ton, balanserat friskt med mjuka tanniner och
inslag av mörka körsbär, plommon och torkad frukt. Passar bäst till robusta kötträtter samt parmesanost.
625.- -
COL D’ORCIA BRUNELLO DI MONTALCINO, SANGIOVESE GROSSO – TOSCANA, ITALIENFyllig, utvecklad smak, mycket frisk och med en imponerande tanninstruktur
uppmjukad av krämig kryddig ek. Rekommenderas till lamm, nöt och vilt.669.- -
GIOVANNI ROSSO BAROLO, NEBBIOLO – PIEMONTE, ITALIEN Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, tobak, kanel, rosor,
körsbär, nötter, pomerans och svart te.869.- -
CHÂTEAU DE LA GRANDE CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE – RHÔNE, FRANKRIKEVinets aromer bjuder på betonande röd frukt vidare tobak och tryffel.
Smaken är generös och fyllig med ett elegant avslut. vilt, risotto och mustiga rätter med svamp.825.- - CHÂTEAU BELGRAVE, CABERNET SAUV/MERLOT – BORDEAUX, FRANKRIKE 2014 MAGNUMRedan öppen och inbjudande doft med nyanserade inslag av plommon, cederträ, mörk choklad och tobak. Perfekt till en bra köttbit. Magnumflaska 1,5 l.2 495.-
- HUSETS REKOMMENDERADE SÖTA DESSERTVIN 6 cl 80.-
kort om italienska viner
Från Italien kommer allt från långlivade nebbioloviner från Piemonte till Sangiovese från Chianti och vulkaniska viner från Etna. Och vem har inte hört talas om Amarone? Bara för att nämna några viner som gör Italien till ett klassiskt vinland.
Norrut utmed Adriatiska kusten regerar Verdicchio på den gröna sidan och Montepulciano på den blå. Inåt land och över till den Tyrrenska kusten är Sangiovese kung i Toscana. Via Lambrusco i Emilia-Romagna, Garganega i Soave och Corvina, Rondinella och Molinara i Bardolino och Valpolicella, där Amarone blandar sig i striden om de italienska vinernas kungatitel.
En ännu starkare tronpretendent väntar längre norrut – Nebbiolo i Piemonte och Valtellina. Här uppe finns också de blå Dolcetto och Barbera, samt Glera för mousserande vin och Moscato till söt Spumante i Asti.
Barbera odlas, liksom Trebbiano över hela landet och detsamma gäller de internationella druvorna.