Vinlista

VITA VINER


HUSETS VITA VIN 85.- glas, 295.- flaska
Vårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny. Fråga oss gärna om vilket som är husets vin just nu.

BIDOLI, PINOT GRIGIO - FRIULI, ITALIEN 105.- glas, 365.- flaska
Frisk och fruktig smak med liten bitterhet på slutet, välstrukturerat och ganska smakrikt med något kärv torrhet som gör det till ett utmärkt matvin till pasta, fisk, skaldjur och soppa.

MINERALSTEIN RIESLING - PFALZ, TYSKLAND 95.- glas, 299.- flaska
Knappt medelfyllig torr smak med anings blommig sötma balanserad av utmärkt frisk syra och mineralig stadga i elegant stil, inslag av grönt äpple och rabarber, persika och citrus. Fint till fisk och naturella skaldjur.

GAROFOLIE MACRINA VERDICCHIO DEI CASTELLI DI JESI - MARCHE, ITALIEN309.-
Torr, frisk och fruktig smak med inslag av tropiska frukter, persika och äpplen. Passar till eleganta rätter av fisk och skaldjur.

MUSITA PASSOCALCARA BIANCO - SICILIEN, ITALIEN 445.-
Torr och fyllig smak med utmärkt balans mellan citrusfrisk syra från Chardonnay och god aromatisk frukt från Catarratto i välgjord stil. Passar bra till antipasti, fisk och skaldjur, sallader och pasta.

BAVA THOU BIANC, CHARDONNAY - PIEMONTE, ITALIEN 419.-
Medelfyllig, välstrukturerad torr smak med citrusfrisk frukt och fin mineralkaraktär. Passar bra till fisk, skaldjur, vitt kött och pasta

SANCERRE LES BELLES VIGNES BLANC, SAUV BLANC - SANCERRE, FRANKRIKE 398.-
Torr och mycket frisk smak i matvänlig stil där inslagen skiftar mellan nässlor, svartvinbärsblad,mineraler och citrus. Perfekt till fisk och skaldjur men även till gröna rätter som sallader och sparris.

MOUSSERANDE


CANTINE SACCHETTO PROSECCO BRUT - VENETO, ITALIEN 95.- glas, 299.- flaska
Lätt men karaktärsfull smak med utmärkt munfyllande mousse, aromatiskt blommig och citrusfrisk frukt med vag jästton och aptitretande liten bitterhet på slutet. Passar som aperitif, till skaldjur och fisk.

PALMER & CO BRUT, PINOT NOIR, CHARDONNAY - CHAMPAGNE, FRANKRIKE 589.-
Välbalanserad, knappt medelfyllig smak med läcker frukt och frisk syra, inslag av citrus, rostat bröd, hassel och nötchoklad. Passar som aperitif, till skaldjur och fisk.

ROSÉVIN


HUSETS ROSÉVIN 85.- glas, 295.- flaska
Vårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny. Fråga oss gärna om vilket som är husets rosévin just nu.

RÖDA VINER


HUSETS RÖDA VIN 85.- glas, 295.- flaska
Vårt eget favoritvin, ett vin som vi omsorgsfullt valt ut för att passa vår meny. Fråga oss gärna om vilket som är husets vin just nu.

HOVMÄSTARENS UTVALDA RÖDA119.- glas, 399.- flaska
Handplockat vin som ger en högre upplevelse av mat & dryck i kombination.

CANTINA NEGRAR VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE, ITALIEN 109.- glas, 385.- flaska
Fyllig och koncentrerat fruktig smak med inslag av mogna körsbär, örter, choklad och vanilj. Passar till smakrika rätter av lamm och nöt, samt lagrade hårdostar.

SAN LEONINO CHIANTI RESERVA, SANGIOVESE, CANAIOLO - TOSCANA, ITALIEN 429.-
Rikt fruktig smak med inslag av sötsyltiga körsbär och fat, ganska strävt och mycket friskt. Passar bra till klassiska italienska rätter som Saltimbocca.

COL D’ORCIA BRUNELLO DI MONTALCINO, SANGIOVESE GROSSO - TOSCANA, ITALIEN 669.-
Fyllig, utvecklad smak, mycket frisk och med en imponerande tanninstruktur uppmjukad av krämig kryddig ek. Rekommenderas till lamm, nöt och vilt.

CAMPO ALTO RIPASSO, RONDINELLA, CORVINA - VENETO, ITALIEN 489.-
Rätt fyllig, välstrukturerad smak med rik mörk körsbärs- och plommonfrukt, friska syror med mjuka men påtagliga tanniner samt anings sötma i den balanserat torra smaken. Utmärkt till mörkt kött och parmesanost.

DOMINI VENETI AMARONE CLASSICO - VENETO, ITALIEN 589.-
Fyllig, eldig smak med läcker, syrlig frukt som har en lätt bitter ton, balanserat friskt med mjuka tanniner och inslag av mörka körsbär, plommon och torkad frukt. Passar bäst till robusta kötträtter samt parmesanost.

VIRNA BAROLO CLASSICO, NEBBIOLO - PIEMONTE, ITALIEN 689.-
Fyllig, fruktig smak med inslag av körsbär, björnbär och jordgubb, ganska sträv och mycket frisk med kryddiga, fatiga och aning jordiga toner. Fin till mörkt kött.

COL D’ORCIA ROSSO DI MONTALCINO - TOSCANA, ITALIEN 395.-
Komplex smak med bra fyllighet, rik mörk bärfrukt i utmärkt och frisk balans med fatkaraktärens kryddiga ek och de mogna tanninerna. Gott till stekt och grillat kött av lamm eller nöt.